3 Kasım 2011 Perşembe

Dün yediklerim..

Kime neyse...

  8.30     2 dilim tahil ekmeginin arasına tepeleme tulum peyniri
  8.30     1 kova gibi kupada çay
10.30     1 kova gibi kupadan az kucuk kupada nescafe
10.30     2 minnak dilim tahil ekmeği arasına tepeleme ötesi nutella
12.30     1 kase ispanakli corba- 3-4 çatal yagsiizzzzz,saman gibi tavuk, ve yemekhane usulu cacik*
  *Yemekhane usulu cacik nasil olur?
     -Oncelikle salata bara gidilir,dogranmis salataliktan azcik alinir,uzerine yogurt boca edilir, az nane,bol kirmizi biber dökülür. Azcik yağ damlatılır.Karmancorman karistirilir ve bol tuz ile yenir.
15:35     2 adet kuru kayısı
17.15     1 adet kalmış armut
19:29     1 adet Laduree makaron-tarçılı ama ne hoş ne güzel bir şey. Başka olsa 86940310394 tane daha yerdim. Favorim ise vanilyalısı..İçi böyle krema dolu gibi,ay çok güzel.
19:30     1 kase tarhana çorbası-içine dünya ekmek doğranmış
20:45     2 adet Halley**
               **Halley
     -Halley candır. Ardarda 10 tane bile yenilebilir. İnsanın yedikçe yiyesi gelir,böyle 10’lu büyük boy paketi bitirmek istersin ama içinden gelen ses-igs-‘’hayvan,yeter dana gibi olcan’’ der.
22.00     1 tabak firik yeşil fıstık***
               ***Firik yeşil fıstık nedir?
                  -Firik yeşil fıstık siz dünyalıların tuz ile kavrulmuş olarak yediği fıstığın pembiş kabukları soyulmadan yani ağaçtan toplandığı hali ile,kabuklari çok sert olmayan,içi ise böyle ıslakmış gibi olan haline denir. Yemesi çok ama çok güzel bir şeydir. Eve gelen misafire istemeye istemeye ikram edilir ve içten içten –allahim sevmez insallah- diye dua edilir. Yanına tarhana çok güzel gider.

Aslında bu benim rutin yemek döngüm değil.. Genelde ekmeği sadece sabah kahvaltisinda sandviç şeklinde yerim ama 2 gündür ekmek manyağı oldum,bir iştah bir iştah.. Akşamları genelde evde bir şey olmaz o sebeple tadelle,halley,tarhana gibi şeyler yerim. Ardindan yine bolca abur cubur: Eti puf, damak çikolata, cevizli maraş sucuğu, bağ pastanesinden alınmış pötüfür falan..

Yani dün yediklerim aslinda az bile olmuş=)

Obez P.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder