23 Haziran 2011 Perşembe

İzmir'de yolda dondurmasini iştahla yalayan bir kız.. Aşağı yukarı 13-14 yaşlarında..
Karşıdan gelen çocuk yavşama amaçlı kıza sorar;
-Dondurma mı soğuk ben mi?
(Kız yüz vermeyip bozacak ya çocuğu)
-Sen!
-O zaman beni yala!!!

***

Istanbul'da iki kişi arasında gidip gelen maillerden birinde;
Kız yazar;
-Numaraları gönderdim.
-Ok,sağol
-Ne kadar soğuksun be hacı
-Limonata yapmak için idealim.

Bi git yaa demek istesem bile güldüm=))))

11 yorum:

  1. kucuk kiz cocuklari isvelidir (her ne kadar, her zaman favorim erkek cocuklari olsa da)... bu sonralarda yani ilerleyen yaslarda, yaratilistan gelen guzellikle birlesince, alimli bir hanimefendi olmanin yolunu aciyor... galiba, erkekleri cezbeden de bu olsa gerek..

    YanıtlaSil
  2. Erkekleri cezbeden ne ah bu kadinlar bir bilse:) Ama soyle bir kitap var bildigim: Erkekler neden cilveli kadinlardan hoslanir? Cilve iyidir,her bayana lazimdir,azicikta olsa...

    YanıtlaSil
  3. maalesef erkeklerde; ne istedigini bilmeyenlerden cok kararli olanlara kadar skala cok genis olsa da, inaniyorum ki: i) kanka olmali, eglensinler; ii) akilli olmali, zor zamanlarda isigi olsun; iii) - last but not the least:) - guzel olmali, mest etmeli ve gozlerine her baktiginda aklini basindan almali... tabii, anadolu'da amcalara sorulsa; heralde, becerikli olsun, iyi yemek yapsin, evin her isine yetissin falan derdi heralde, bilemiyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Bir tek Anadolu'daki amcalar degil tum erkekler iyi yemek konusunda hemfikir bence:)

    YanıtlaSil
  5. kanimca:), o biraz bizim ulkemizin genel kabul gormus fikri ve haliyle dogru olduguna inanilan gercegi gibi...bu durum, biraz da annesi tarafindan haddinden fazla simartilan erkeklerden kaynaklaniyor...ama, isin ozunde kadin (anne) var ve erkeklerin yararlandigi bir durum:))...kendisi ne kadar guzel salata, makarna vesaire yapabiliyorsa, esinden de o olcude iyi ana yemek beklemesi daha mantikli...netice de onemli olan paylasim, iddiali olmak degil...burada, evli ciftlere yemege gittigimde, birden cok kez karsilastigim bir durum var; masada uc cesit varsa, en az birini erkek yapiyor, bu da yemekte konusmak icin iyi malzeme cikartiyor:)

    YanıtlaSil
  6. simdilik Atlanta/GA/USA, yakin gelecekte Istanbul/TR :))

    YanıtlaSil
  7. Bu durumda American erkekleri yardimsever diye bir genelleme yapsam yanlis olmaz sanirim.. Atlanta, guzel mi madem,gorulecekler sirasina girer mi green card cikinca:)))

    YanıtlaSil
  8. Aslinda sadece amerikalilar degil de, yorumu yazarken, kendi tecrubelerimden, aklimda cogunlukla benim gibi baska ulkelerden gelenler vardi... ornegin; asyalilar, latinler, lubnanlilar gibi...ilginctir, yabancilar-yabancilar ile daha cok takiliyor, belki baska bir ulkede yasamanin verdigi, ortak paydalar daha cok aralarinda...mesala, toplam zamanin 3/4 gibi... yorum cok uzun olmasin, atlanta icin to be continued :))

    YanıtlaSil
  9. ben daha once kuzeyde, boston'daydim...kuzeyin yerlesimi daha cok avrupa sehirlerini andiriyor ve istanbul'da alisilan, kalabalik sehir hayatindan cok uzak degil...ama, guney tam anlamiyla amerikadir, bazi yerleri cok tenhadir...rahat ulasim, sadece araba ile mumkun...cogu yerde toplu ulasim; metro vesaire yoktur...gezmek, caddelerde dolasmak, kalabalik, hareket bana cok iyi gelir, bayilirim...kuzeyin tek dezavantaji, kislari cok soguktur...green card cikinca, kuzeye gel derim :)...tabi, turizm amacli bir gezi dusunursen, anlastigimiz bir fiyata, rehberlik hizmeti verebilirim :))

    YanıtlaSil
  10. Soguktan pek haz etmem,usumeyi hic sevmem ve usumekten korkarim:) Bu sene planlarda yok ama ilerde insallah.. Anladim ki soguk haricinde kuzey daha bana uygun...

    YanıtlaSil