17 Ekim 2011 Pazartesi

Yazlık-kışlık yapma mevzu*

* Ömürden ömür gitme mevzu da denilebilir.

Yazlık-kışlık yapma işi vakit kaybı, yorgunluk, bel ağrısı, müsrifliğin boyutları ve giyinme odası hayalleriyle kelimeleriyle özetlenebilir. Senelerdir giyemediğin ama belki bir gün giyerim dediğin kazak, belki bir gün moda olur dediğin çizme-ki benim böyle bir çizmem var, alınış tarihi 2002 en son giyilme tarihi 2003 ya da 2004.. Çok ama çok eminim 1-2 seneye moda olacak ve zafer benim olcak, sakladığım yıllar yanıma kar kalcak,ihihihihihih- içine sığamadığın ama bu sene zayıflıcam kesin gireceğim dediğin etek her sene hurca girer çıkar(dı) Bu sene detoks manyaaa olarak buna izin vermedik ailece. Yaso’nun öncü olduğu detoks hareketi sonrası bildiğin dağ gibi verilecek kıyafet çıktı. Keşke akşam tekli koltuğun üzerine yığdığımız yığının fotoğrafını çekseydim de koysaydım şuraya,o zaman durumun vahimliği anlaşılırdı.Tabii bu esnada ay ben bir daha bir şey almıycamlar, çok müsrifsinler, sen alıyosun hepler, hayır ya ben onu çok seviyorum hayatta vermem verdirmemler giycem ben onu seneye’ler havada uçuştu. Yorgunluktan ve kıyafetleri deneyip çıkarmaktan yatağa kendini attığım sırada dedim ki içimden ‘ulan ahdım olsun evim giyinme odalı olcak böylece senede 2 pazarımı bu işe harcamayacağım ‘ Sadece kıyafetle bitmedi tabii.. Çantalardan da eleme yaptık. Gönül isterdi ki bütün çantalarım LV olsun ve veremeyecek kadar kıymetli olsun ama yokk. Kös kös verdim.. Bu akşam sıra ayakkabılarda...Yani işimiz çok...

Biliyorum bu çığlık tüm benim gibi 6 ayda bir Pazar gününü bu işe ayıranların çığlığı..İnşallah hepimizin bir Beyonce, bir Jennifer Lopez gibi evleri olur ve şu an ki evlerimizin toplam m2’si kadar giyinme odaları olur.
Amin.

Ps: Geçen sene zorla verdirdikleri kalın yün salaş örgü  dümbük kazak bu sene moda oldu. Ben demiştim ama vermeyelim giyeriz,en kötü evde giyeriz diye ama küçüğüm ya sallamıyolar beni bazı bazı..

Bu yazı giyinme odası olmayan, kıyafetlerini 6 ayda bir hurca tıkıp mevsimi gelince hurçtan çıktığı için ecüş bücüş olmuş olanları ütülemek zorunda olan, hurçları tıkıştıracak bazası olmayan, bazası olupta içi dolu olan ve tüm bunlara inat yine de o minnak evlerine sığmayı başaran tüm kadınlara ithaf edilmiştir.

Verdirmem P.
Çok şey değil sadece bir oda istiyoruz!

2 yorum:

  1. sevgili P.
    her sene ama her sene 2 kez aynı şeyi yaşıyorum. "yok yok diyerim artık kesin" deyip hatta gözle görebileceğim yere koyduğum halde bir kaç temel parça dışına kıyafet giymiyorum. her yıl iki kere tonlarca eşya nasıl çıkıyor ben anlamış değilim.
    http://puck-robin.blogspot.com/2009/10/yazlklar.html
    bu yazımda da bahsetmiştim bu dolap mevzusundan. yakında komple arınıp yeni dolap düzeceğim.

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle giyilmiyor. Yine aynı parçaları ya da yeni aldıklarını giyiyorsun ve bos yere yer isgal ediyor. Valla verdirmem merdirmem dedim ablamlara ama iyi ki ayirdik cogu şeyi,kus gibi hafifim:)

    YanıtlaSil