1 Şubat 2011 Salı

Facebook profil fotograflari ve ivirlari zivirlari

Yazinin basindan soyluyorum,az sonra yazacagim elestirilere maruz kalan arkadaslarimdansaniz,sarilmayin,gucenmeyin..Sozum meclisten disari..

Sevgili ile fotograf:
Kardesim sen bir bireysin-her ne kadar facebook'a uye olma yasi yerlerde olsa da- belli bir yasa gelmissin,kisiligin var ya da ben oyle tahmin ediyorum, neden kendine yetmiyorsun,illa sevgilin var diye her yerde onunla olmak zorunda degilsin..Bu senin profilin dikkatini cekiyorum,sen ve sevgilinin degil!!! Bim bam bom / Catlasin dostlar/ Benimde artik bir sevgilim var modunda da degilsen ne gerek var boyle luzumsuz,gorgusuz bir harekete?

Eş-Koca-Bey ile fotograf:
Yukarida soylediklerimin tamami senin icinde gecerli.. Hele senin durumun daha vahim. Birak bu cok asigim,beyim olmadan asla ayaklarini.Ayni eve anneni, ablani, kardesini vs getirsem 3 gunde cinnet gecirir,evden kovarsin.Bunca sene sonra elin herifine askin bitmiyor mu yani? Birak bu Ebru Salli ayaklarini,yemezler... Yeni evliler icin durum biraz daha farkli ama gorgusuzluk boyutu ayni,bravoooo evlendin,kocan oldu..Bu mu yani hayattaki tek basarin...Bu mu bize cizmek stedigin profil? Pehhhh...

Nisan ya da dugun fotografi:
Bu olaya hepten hastayim,dun gece nisan-dugun vs yapmissin,ulan sabahina gir hemen yemden icmeden facebook'a fotograf degistir. Baska isin yok mu? Nisan evdeyse hic mi kirlenmedi o ev? Pis misin,git bir supur,bir temizlik falan yap ya... Dugun olayinda ise sen koymasan bile dugune gelen herkes profesyonel birer fotografci oldugu icin ;dugun sabahina 6930202 tane dugun albumun vardir sen istesen de istemesende..( Her biri de ayri sacmaliktadir o ayri) Birinde gozun yamuktur,digerinde kucaginda kimin veledi oldugunu bilemdigin bir velet vardir,kimisinde anana,babana sarilmissindir iki gozun iki cesme,makyaj akmis bir halde.. Bu konuda kizamiyorum yapacak bir sey yok,cok seviliyorsun : )

Bebe ile fotograf:
Her ne kadar son 3 sene icerisinde cevremde dogum yapmis can ciger kuzu sarmasi arkadaslarimda olsa bunu yazmadan gecemeyecegim.Lutfen kizmayin kizlar!
Ama lutfen kendinize gelin azicik,dunya o kucuk veletlerden ibaret degil.Tamam cok tatlilar,sizin herseyiniz,olursunuz onlar  icin ama profillere tasimaya,kendinden cok onun fotograflarini koymaya ne gerek var? Ele gune karsi bir tane koyarsin olur biter..Hem benden soylemesi size olan ilgi dagiliyor,butun ilgi ona kayiyor,herkes ayyyyy ne tatli bu,cok buyumus,gormeye de gelemedik gibi gereksiz yorumlar da yaziyor,sende ayyy canim,cok sagol darisi sana insallah ya da ayy seninkiler ne alemde gibi sevgi pitircigi cevaplar vermek zorunda kaliyorsun..Nazar degme ihtimali de cabasi...(Hahaha,psiko annelere bunu soyle,bak 10 dakika sonra profil tertemiz,ne bebe fotosu kalmis ne baska bir sey..Yasasin kotulukkkk)

Arabada fotograf:
Tamamen br gorgusuz ile karsi karsiyasiniz.Arabanin markasi hic farketmez.Hos genelde bu fotograflarda genelde kisi direksiyonda oturur-araba benim mesaji- direksiyon simidinin ortasindaki logo mutlak suretle kadraja girmistir.Hemen kac bu profilden,hatta arkana bile bakmadan kac.. Varos kelimesi uygundur.

Bir elde makine,gozler yukari bakmis,kisinin kendini çektigi fotograf:
Kisi evde butun gun facebook profil fotograflari cekmekle ugrasmis ve kollarina kramplar girmistir..Bunun deniz kenari,araba ici,yol kenari,ayna onu,banyo vs versiyonlari da vardir.Hatta cogu zaman bir yerden yansima yapar ve kisinin kendini cektigi anlasilir.Gunes gozlukleri bu konuda bir numarali kanittir.Soyleyecek tek soz; acinasi bir durum...

En sinir bozucu profil fotograflarini siraladik ama henuz bitmedi  : ))
-Cizgi film karakteri koyanlar
-Gizemli bir hava yaratmaya calisip kara kalem vs fotograflari koyanlar
-Doğa,dağ,taş fotografi koyanlar ki gormesin gozum onlari,kisilik bunalimi mi yasiyorsun birader?
-Tum arkadaslarinin fotografini koyanlar,sanki o profil 20 kisilik...
-Futbolcu fotografi koyanlar-bende fanatigim kardesim ama orasi BENIM profilimmm,anliyor musun???


Bu facebook analizinin bir de  iliski durumlari guncellemeleri,fotograf begenme kisimlari var kiiii bir sonraki yazimda...

Sabirsizlikla beklediginize eminim...

Mucks...

2 yorum:

  1. ben en cok erkeklerin araba fotolari koymalarina gicik oluyorum. lan birde araba böyle güzel arabada degil haaa hurda olmus taaaa 80 lerden kalmis sanki cirkin eski arabalar. arabasi var diye facebooka koymus ...

    onun arabasi var güzelmi güzelmi?

    :D:D:D:D

    YanıtlaSil
  2. Bir de o eski araclari modifiye edip berbat bir hale getirmiyorlar mi nefret!

    YanıtlaSil